Vad i ekoviner kan ge magproblem?

Fråga: Hej Mats-Eric, tack för en riktigt bra ögonöppnare till bok! Min fru har svårt för att dricka ekologiska viner, hon bli lite dålig i magen av dem (även vid blindtester):-( Tror du det kan bero på att de innehåller speciella tillsatser som kanske är mindre vanliga i vanliga viner (vilka istället har en massa andra)? Vi skall definitivt försöka leta upp naturviner nu!

Henrik Mohr

Svar: Jag önskar att jag kunde svara på den frågan. Visst finns det tillsatser och processhjälpmedel som är vanligare bland ekologiska producenter än bland konventionella. Men vilka av dessa som skulle kunna orsaka magbesvär vet jag inte. Kanske finns det någon som läser detta som har en ledtråd? Och det blir förstås spännande för er att se om din fru mår bättre av naturviner.

.

Har du några tips på »snälla« naturviner?

Så vad tycker du?