Jag befinner mig i Piemonte, vad heter naturvin på italienska?

Fråga: Jag har precis läst din bok och vill först bara säga TACK!! Vilken bladvändare, helt otroligt vad du har lyckats sammanställa på ett sådant bra sätt. Nu till min fråga.: Jag är just nu på vandringsresa i Piemonte och vi frågar efter natural wine men de förstår inte vad vi menar. De börjar i stället prata om ev bekämpningsmedel på druvorna. Vad heter naturvin på italienska eller är det natural wine som gäller som begrepp?

Katarina Sand

Svar: Naturvin heter vino naturale på italienska. Producenter som befinner sig långt från naturvinsvärlden kan ha svårt att förstå begreppet (eller så gör de sig ibland avsiktligt dumma). De brukar då börja tala om ekologiskt vin, på italienska biologico, men det är ju inte alls samma sak. Denna begreppsförvirring inget särskilt italienskt fenomen, utan samma sak kan inträffa i andra vinländer – eller på svenska restauranger. Möjligen kan du försöka med det något mer svåruttalade vino artigianale, hantverksmässigt framställt vin.

Kom till Akademibokhandeln i City på torsdag!

Kom till Akademibokhandeln i City på torsdag!

Mölstad 2.png