Har du provat sulfitfiltret?

Fråga: Hej Mats-Eric, och tack för en bra bok! Vill bara fråga om du har provat detta sulfitfilter? https://ullowine.com Lägg gärna upp fler förslag på bloggen om vin som går att få tag på Systembolaget framöver.

Magnus Agnvik

Svar: Nej, det där filtret hade jag ingen aning. Ser ju förstås intressant ut – om det fungerar – för dem som av hälsoskäl vill få bort sulfiterna ur vinet. Att stora mängder sulfiter under produktionsprocessen innebär ett mindre levande och enligt min mening tristare vin, kan dock filtret – som används när vinet ska hällas upp i glaset – inte göra något åt. Sulfiterna, som bland annat kan ta livet av de naturliga jästsvamparna, har redan gjort sitt jobb när vinet ska hällas i glaset. Och ja, jag ska komma med fler vinförslag på bloggen.

Vad tycker du om vinlådan.se?

Succé för AVSKALAT!

Succé för AVSKALAT!