Väldigt trögt i EU – tyvärr

Väldigt trögt i EU – tyvärr

Mitt Brysselbesök i förra veckan var väl ingen höjdare direkt. Något fel på musslorna och ölen var det i och för sig inte. Men det seminarium i EU-parlamentet som jag var inbjuden till, för att berätta om Chateau Vadå, var ganska nedslående. En höjdare inom EU-kommissionen beskrev visserligen min presentation som »underhållande«, men själva i själva kärnfrågan – när det ska bli innehållsförteckningar på vin och andra alkoholdrycker – går det ytterst långsamt framåt. Efter månader av samtal med kommissionen kan vinproducenterna enbart tänka sig att deklarera kaloriinnehållet på sina flaskor och boxar. Vilka tillsatser som rörts ned i vinet bör, enligt branschen, fortsätta att vara en hemlighet …

En mer utförlig lägesrapport kommer inom kort!

Vinolio.png

Snabbintervju i branschtidningen Livsmedel i Fokus

Snabbintervju i branschtidningen Livsmedel i Fokus