Naturvin på Bolaget för under hundralappen!

Naturvin på Bolaget för under hundralappen!

Sedan den 1 december finns det ungerska rödvinet Sopron i åtskilliga av landets Systembolagsbutiker. Det är gjort på en blandning av druvorna kékfrankos (i Österrike kallat blaufränkisch) och merlot, hälften av varje. Odlingen är biodynamisk, druvorna skördade för hand, ingen jäst eller andra tillsatser har använts, förutom en mindre mängd sulfiter, 10–15 mg per liter. Vinet är varken filtrerat eller klarnat, och har mognat på stora, gamla ekfat, som inte ger någon påtaglig träsmak.

Kan vara ett lämpligt instegsvin för den som vill kliva in i naturvinsvärlden. Särskilt som det enbart kostar 99 kronor och i rätt stor utsträckning smakar som ett mer konventionellt vin. En etta på min rock’n’roll-skala.*

*Skala 1–5. 1=smakar som vilket bättre vin som helst i liknande stil. 5=mycket överraskande och ovant för naturvinsnovisen.

Varning för falskt naturvin!

Varning för falskt naturvin!

Skärmavbild 2018-12-11 kl. 17.23.47.png