Vilken vintillsats tycker du är värst?

Svar: Det var en knepig fråga. Det finns ju rätt många att välja på, om man säger så. Närmare bestämt 63 tillsatser och processhjälpmedel. Jag tycker egentligen inte att man behöver använda en enda. Alla tillsätts ju för att på olika sätt påverka vinets karaktär. Men om du ändå vill att ska nämna några kan jag väl säga sulfiter och socker, när de används i stora mängder. Med sulfiterna är problemet att i stort sett alla viner är märkta med texten »innehåller sulfiter« utan att du som konsument får veta hur mycket. Trots att det kan skilja väldigt mycket: från 10 till 200 mg per liter.

Vill du också ställa en fråga? Klicka på menyn längst upp till vänster!

»Vinvärlden är livrädd för att det skulle visa sig att de haft fel i alla år.« Niklas Ekstedt, TV-kock

»Vinvärlden är livrädd för att det skulle visa sig att de haft fel i alla år.« Niklas Ekstedt, TV-kock

Plötsligt – ett naturvin på Bolaget

Plötsligt – ett naturvin på Bolaget