Succé för AVSKALAT!

Succé för AVSKALAT!

I fredags fick naturvinet sitt verkliga genombrott i Sverige. Det skedde på naturvins- och ciderfestivalen AVSKALAT som hölls på PS Matsal i Stockholm. Tidigare har detta rebelliska vin utan tillsatser varit ett slags subkultur bland alternativa vinnördar och restaurangfolk, men nu var det istället både folkligt och fullsatt. Evenemanget – där ett stort antal importörer fick möta allmänheten – var utsålt.

På plats fanns även Systembolagets inköpschef Fredrik Arenander som debatterade företagets naturvinspolicy med mig. En slutsats är nog att Bolaget framöver trots allt kommer att göra det lättare att hitta naturvin på hyllorna – och kanske till och med guida sina kunder till dessa flaskor.

Fotograf: Johan Sjöstedt.

Har du provat sulfitfiltret?

Är verkligen sulfiterna värst?