Plötsligt – ett naturvin på Bolaget

Plötsligt – ett naturvin på Bolaget

Som framgår av min bok är det ytterst tunnsått med naturviner på Systembolagets hyllor. I beställningssortimentet finns det en hel del av att välja på, men i det ordinarie sortimentet har det hittills endast handlat om libanesiska Chateau Musar. Sedan den 1 september kan du dock hitta 7 Fuentes 2016 från Teneriffa i ett 80-tal butiker över landet. Det är ett lätt rött vin som jäst på naturligt sätt och inte försetts med någon annan tillsats än en ytterst liten mängd sulfit strax före buteljeringen. Hur smakmässigt annorlunda jämfört med ett vanligt lätt rödvin? 3,5 på min rock'n'roll-skala*

Obs! Alla tips är helt och hållet mina egna och därmed oberoende av kommersiella intressen.

*Skala 1–5. 1=smakar som vilket vin som helst. 5=mycket överraskande och ovant för naturvinsnovisen.

 

Vilken vintillsats tycker du är värst?