Varför säger du inte vad VECKANS NATURVINER smakar?

Svar: Som jag skriver i boken är jag rätt trött på alla dessa lingon och blåbär, passionsfrukter och tobaksblad som fyller allt från reklamtexter till mer eller mindre oberoende recensioner. Personliga och detaljerade smakupplevelser upphöjs till något allmängiltigt, samtidigt som konsumenten sällan får någon mer handfast information om hur vinet framställts.
Så i mitt enkla vinskrivande vill jag helt enkelt vända på steken. Jag tar reda på vilka viner som har framställts på ett sådant sätt att de kan betraktas som naturviner – vilket verkligen inte är helt enkelt – och lyfter sedan fram dem här på bloggen. Hur goda de är blir ytterst upp till dig själv och din egen smak!
För att du ändå ska veta vilken genre vinet håller sig inom – något som kan påverka vilken mat det kan passa till – använder jag Systembolagets klassificering av smaktyper (mjukt & bärigt etc). Dessutom sätter jag en siffra från 1 till 5 på de viner jag hunnit testa. Den så kallade rock’n’roll-faktorn, en idé som jag plankat från en fransk webbshop för naturviner. Det är inte någon betygssättning utan mitt försök att ange hur annorlunda vinet är. En etta betyder att vinet smakar som vilket konventionellt framställt vin som helst i samma stil, medan en femma anger att det nog kommer att upplevas som rejält överraskande och ovant för naturvinsnovisen.
Alldeles nyligen har jag dessutom börjat sätta ut ett ❤️ vid mina högst personliga favoriter. Alla viner har jag dock inte provat när listan publiceras, så nya hjärtan kan komma till efterhand. Skål!

Av Systembolagets klassificering

VECKANS NATURVINER: Just nu 20 viner att välja på – plus nya mixlådor

VECKANS NATURVINER: Just nu 20 viner att välja på – plus nya mixlådor

I fredags var jag i Arboga och...

I fredags var jag i Arboga och...